T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / KIZILTEPE - GÜNLÜCE İMAM HATİP ORTAOKULU

HEDEF LGS 2023

Haz

8.Sınıf öğrencilerimizin LGS sınavı sonrasında daha sağlıklı tercihler vermeleri için Sınıf Rehber Öğretmnleri tarafından LGS Sınav Tercih Danışmanlığı semineri verildi. Tercihlerin nasıl yapılacağı ve verilecek tercihlerin Akademik hayatında ne kadar önemli olduğu üzerinde duruldu. Bu şekilde öğrencilerimizin kafalarındaki soru işaretleri giderilerek sınav sonrası için net bir yol haritası çizildi.

Haz

8.Sınıf öğrencilerimizin LGS öncesi dikkat ve odaklanmalarını artırmak amacıyla dikkat ve odaklanma semineri verildi. Hazırlanan sunumla çeşitli çalışmalar(ardaki farkları bulma, resimdeki farkedilmeyen cisimleri bulma, 7 fark, resfebe gibi) öğrencilerile beraber yapıldı. Çocuklar hem eğlendiler hem de beyin geliştirici bir aktivite oldu. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

8.Sınıf öğrencilerimize Lise tanıtımı olarak AİHL programlarının içöeriği ve çeşitliliği hakkında bilgilendirici bir seminer verildi. Özellikle Proje AİHL okullarının program zenginliği ve Fen lisesi programlarının uygulndığı vurgulanarak başarıları ve çeşitli imkanalrı hakkında bilgi verildi.

Haz

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı yaz destekleme ve yetiştirme kursu yapılması planblanarak 7.sınıf öğrencilerimize duyurusu yapıldı. Sınıf rehber öğretmenlerimiz ve okul idaremiz tarafıjndan öğrencilere LGS sınavının önemi, çalışmanın gerekliliği ve zorluğu hakkında bilgilendirme yaparak öğrencilerin yaz kursuna katılmalarının ne dkadr gerekli olduğu vurgulandı.

Nis

8.sınıf öğrencilerimize yönelik olarak Sınıf Rehber Öğretmenelrimiz tarafından sınav kaygısı ve baş etme yolları konulu seminer verilerek sınavda yaşayabielecekleri psikolojik durumları fark etmeleri ve başa çıkmaları ile ilgili bildilendirme çalışması yapıldı.

Nis

8.sınıf öğrencilerimizin LGS sınavına motivasyonlarını artırmak amacıyla sınavla öğrenci alan nitelikli okullara ziyaret gerçekleştirdik.

Nis

Mesleki rehberlik kapsamında öğrencilerin ilgi duyduğu mesleklerden avukatlık mesleği ile ilgili bir kariyer buluşması programı düzenlendi. Öğrencilerimizle buluşup deneyimlerini paylaşian ve mesleği ile ilgilki bilgilenmelerde bulunan avukat arkadaşımıza teşekkür ediyor, meslek hayatında başarılar diliyıoruz

Nis

Din Öğretiminden sorumlu Şube Müdürü başkanlığında il milli eğitimde Hedef LGS Projesine dahilş olan İmam Hatip ortaokullarının Hedef LGS koordinatörleriylw il toplantısı yapıldı, ypılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı, yapılabilecekler hakkında konuşuldu ve bazı kararlar alındı.

Nis

LGS sınavına yaklaşırken 8.sınıf öğrencilerimize yönelik son 4 yılda çıkmış LGS sorularından  oluşan Çıkmış Soru Denmesi uygulandı. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Mrt

7.Sınıf şube rehber öğretmenelrimiz tarafından okul çıkışında velilerimize yönelip toplantı düzenlendi. Toplantıda Hedef LGS 2023 Liselere hazırlık Programı hakkında bilgi verilerek amaçları ve önemi üzerinde duruldu. Ayrıca öğrenci genel durumlşarı hakkında konuşularak yapılabilecekler hakkında istişare yapıldı.

Mrt

Ara tailde gerçekleştirilen Kış Kampı programının değrelendirilmesi için yapılan toplantıda öğrencilerin kamp programı durumları konuşularak genel değerlednirme raporu oluşturuldu. tatil kitabı bitirme durumları, konu tekrar durumu, soru çözüm durumları, iletişim kurulması gibi durumlar rapor altına alındı.

Mrt

7.Sınıflarımız için akademik başırıyı artırmak amaçlı Hrdef LGS 2023 liselere hazırlık programının tanıtımı için afiş oluşturulup hem okulda öğrencilerle paylaşıldı hem de okul veli gruplarında velilerele paylaşıldı.

Mrt

7.Sınıf öğrencilerimize LGS sınavı ile ilgili tanıtım yapılarak 8.sınıfa başlamadan bilinçlendirme sunumu yapıldı. Ayrıca Hedef LGS Projesinden bahsedilerek projenin içeriği ve önemini ilgili bilgilendirme yapıldı.

Mrt

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerine yönelik olarak LGS çalışmasında etkili ve verimli ders çalışma teknikleri ile igili okulumuz Türkçe öğretmeni Hamdullah KURT tarafından bir seminer gerçekleştirildi. Öğrencilerimize başarılar diliyor, hocamıza teşşekkür ediyoruz.

Mrt

Dönem sonunda 8.sınıf branş öğretmenleri ile yapılan toplantıda ara tatilde öğrencilerin evde uygalayacakları bir kış kampı planlandı. Bu planlamöa çerçevesinde öğrenciler 1.dönem konularına yönelik tatil kıtabı temin edildi. Çalışma programları düzenlenerek bu kampta şunlar yapılmasına karar verildi.

1.Tatil kitabının günlük belirlenen ölümleri çömzülecek

2. Konu tekrarları yapılacak

3. Günlük soru bankalarından yeteri kadar soru çözülecek

4.Çalışma programına uyulacak